Jump to content


Photo

Masterserver installation instructions


  • Please log in to reply
227 replies to this topic

#41 k1ller

k1ller

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 4,261 posts
456

Posted 06 November 2009 - 07:24 AM

However, on some servers I connect too, it says 'steam validation rejected' Help???

Some servers are poorly patched and only allow connections from players who have a Steam account. Find few good servers where you can play and add them to your favorites.
Posted Image

#42 Guest_mals

Guest_mals
  • Guests

Posted 08 November 2009 - 08:03 AM

i have installed the master server but in my steam folder it has no folder called config. i keep trying on counter strike 1.6 but it keeps saying unable to contact master server. i have windows installed in english
plz help me!

#43 k1ller

k1ller

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 4,261 posts
456

Posted 09 November 2009 - 12:11 PM

Basically you need to replace all MasterServers.vdf with the one that you get from Setti. So, search (& delete) all masterservers.vdf on your computer and follow the install instructions again. Or, you can replace all masterservers.vdf with the Setti's masterserver.
Posted Image

#44 Guest_marshalaviv

Guest_marshalaviv
  • Guests

Posted 26 November 2009 - 06:13 PM

Your version does not match the servers. Please restart the game.
I keep on getting this message. I have installed the files correctly, in both Steam and CS:S. I can't understand what's gone wrong. I have Vista, if this has anything to do with it.

Please help, I played a match with the bots and loved it! I wanna go online so I can really enjoy the game to the fullest.

Thanks!
marshalAVIV.

#45 k1ller

k1ller

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 4,261 posts
456

Posted 27 November 2009 - 07:04 PM

You have an outdated version of the game.Your version does not match the servers. Please restart the game. <- That error means that the server and your game are different versions. Usually servers are up-to-date and people who download games from internet download outdated versions and get that error.

So, download updates or download completely different release which is already updated.
Posted Image

#46 Guest_Farlen

Guest_Farlen
  • Guests

Posted 12 December 2009 - 07:24 PM

I've downloaded and copied the Masterserver in the right place, but when i go to find some servers nothing shows up and it says it couldnt find the server list, I think it might have something to do with a message i see at the bottom of the properties screen "This file came from another computer, this file may have been blocked to protect this computer", I click unblock and tick "Read-Only" and Apply, however when i go back into properties it seems to be blocked again :/ Anyone else had this problem?

#47 Guest_

Guest_
  • Guests

Posted 22 December 2009 - 10:57 PM

ok, so i download a cracked version of Cs source, get the masterserver vdf file and follo all intsructions, i cant connect to all servers, but when i do connect nd start playing the game for like 30 secs it automatically disconnects me nd tells me dat my maximum ping is to high or shit like dat, its so annoyin. It happens on everyserver i manage to connect to. Pls some1 help!!!

#48 Guest_

Guest_
  • Guests

Posted 26 December 2009 - 08:39 AM

I'm having trouble connecting to servers. I keep on getting the error "Steam validation rejected"

I saved this: http://css.setti.info/code/masterserver ... ervers.vdf over the existing file in the config folder, but I'm still getting the error. Any idea on why this is happening?

#49 Ghost

Ghost

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 3,649 posts
271

Posted 26 December 2009 - 11:26 AM

Try to find another release where Setti masterserver is already installed. That's the easiest way. Otherwise you can read the installation instructions more carefully and try again. Downloading new release is probably easier.

#50 Guest_x-mas noob

Guest_x-mas noob
  • Guests

Posted 31 December 2009 - 11:18 PM

i have a version of l4d2 standalone that doesnt want steam running,i need to openserverbrowser in console. do i need steam?

#51 saintjimmy

saintjimmy

    Member

  • Guests
  • 24 posts
0

Posted 16 January 2010 - 09:47 AM

Hi.Just curious,does it work this way for hl1/hl2 servers ? :

setmaster add 188.40.40.201


Adding this in server.cfg does not work for me,i can't see my server in the list. :( Why not ?

#52 Ghost

Ghost

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 3,649 posts
271

Posted 17 January 2010 - 05:38 PM

Submit your server at http://css.setti.inf...submit_servers/

Read instructions on that page.

#53 Guest_Ultiemgost

Guest_Ultiemgost
  • Guests

Posted 24 January 2010 - 05:48 PM

Ive downloaded it on the computer (microsoft) but it says: could not connect to master game server
What do I need to do know?
I dont use steam

#54 k1ller

k1ller

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 4,261 posts
456

Posted 25 January 2010 - 05:17 PM

Check that your firewall isn't blocking any connections. You can check masterserver install instructions at http://css.setti.inf...s/masterserver/.
Posted Image

#55 Guest_Error252

Guest_Error252
  • Guests

Posted 07 February 2010 - 09:14 AM

So, guys, i installed Setti's masterservers, it works good, but there is a little problem

when i try to find servers css shows me only 4 servers
there is no over 9000 servers which you have in your list
how to solve this problem?

i have mac and cs:source

#56 k1ller

k1ller

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 4,261 posts
456

Posted 08 February 2010 - 10:17 AM

What servers do you see? Make sure you don't have any filters active in the server browser.
Posted Image

#57 Guest_

Guest_
  • Guests

Posted 13 February 2010 - 12:21 PM

Can i get this thing working on my cracked call of duty 4, or do i have to allways check those servers from this site: http://css.setti.info/servers/cod4 ?

#58 k1ller

k1ller

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 4,261 posts
456

Posted 14 February 2010 - 07:20 AM

There is no working masterserver for CoD4 so you need to check servers at http://css.setti.info/servers/cod4. You can try to find few good servers and play on them. If you get fed up with those servers then just try other servers for a while.
Posted Image

#59 RunMoofyBot

RunMoofyBot

    Newbie

  • Guests
  • 2 posts
0

Posted 16 February 2010 - 04:59 AM

So, guys, i installed Setti's masterservers, it works good, but there is a little problem

when i try to find servers css shows me only 4 servers
there is no over 9000 servers which you have in your list
how to solve this problem?

i have mac and cs:source


same happens to me, and sometimes i'll need to refresh alot so servers could pop up like 8 or so, i never had more than 100 servers pop up. :(

What servers do you see? Make sure you don't have any filters active in the server browser.


i dont have any filters active, i mostly see the Setti servers and some other servers.

so do i need to re-download the masterserver file to see if it works or wha?

#60 k1ller

k1ller

    Admin

  • Moderators - Admin
  • 4,261 posts
456

Posted 16 February 2010 - 06:30 AM

so do i need to re-download the masterserver file to see if it works or wha?

No. If you get practically any servers at all it means that the masterserver is working. The problem is most likely at your end. Your game receives big serverlist from Setti's masterserver. After that masterserver has done its job and your game starts querying the servers.

Try this and see if you still have the same problem: http://css.setti.info/services/using-hl ... rver-list/
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users